Loading...

Vacanță austriacă în Linz și Graz. 5 zile, 4 nopți, 2 orașe.Din Austria văzusem doar Viena, iar cum priceperea ei de a strecura grațios tradiții noi printre cele vechi ne-a fermecat, am decis să mai vizităm 2 orașe austrice. Am ales Linz și Graz. S-a dovedit o idee bună, ambele orașe sunt îmbibate cu toate cele tradiționale pe care le-ai aștepta de la un orășel austriac, dar din loc în loc răsar clădiri, locuri și obiceiuri noi ce nu le anulează nicidecum pe cele dinainte, dimpotrivă, reașază totul într-un oraș actual în care te simți tare bine.

Materialul de azi nu-și propune să fie un ghid al orașelor Linz și Graz, ci să-ți ofere o privire de ansamblu despre ce ai putea găsi acolo, poate te tentează să descoperi mai multe. Și apoi, nici nu ne-am dori să urmezi ce am făcut și văzut noi, fiecare are drumul său, dar ne-ar plăcea ca imaginile noastre să fie niște vederi pe care le primești de la un prieten ce te îndeamnă să-ți propui să ajungi și tu cândva prin acele locuri. Sau, de ce nu, care te conving că sunt altele pe care ai dori să le vezi înainte. În Austria sau în altă parte.

Avion Bucuresti - Viena Austrian Airlines

Înainte să începem, iată câteva imagini filmate din această călătorie:

Poți surprinde spiritul Linz & Graz în filmarea de mai sus sau poți vedea ce am făcut în fiecare dintre cele 2 orașe:

Transport

Carduri pentru oraș & transport

Deși, în orașe, am mers cel mai mult pe jos, am optat și pentru carduri de transport, dar poți cumpăra și bilete individuale, lua Uberul sau taxiul.

Linz Card are oferte pentru 1 sau 3 zile ce cuprind intrări gratuite sau reduceri pentru muzee, transport, un voucher de 5 euro ce poate fi folosit la un restaurant partener și o reducere de 10 euro pentru o plimbare pe Dunăre, cu vaporașul. Cardul se poate obține de la Oficiul de informații pentru turiști, din gara centrală sau de la anumite hoteluri și muzee.

Pentru Graz există un card de 24 sau 48 h pentru muzee pe care îl poți completa cu abonamente de o zi sau de o săptămână pentru transport. Poți afla mai multe de la biroul de informații din centru sau de la gară.

Vacanta prin Austria

Și acum, să le luăm pe rând.

DESCOPERĂ ORASUL LINZ