Loading...

Un posibil brief

Obiectiv:

- de facut magazinele second hand din Bucuresti dezirabile unui target de mall (mda, asa vorbesc publicitarii)


Target:

- femei si barbati 20-40 ani (extins: 18-55), mediu urban, educatie medie/ superioara ce obisnuiesc sa cumpere haine la final de saptamana sau seara, dupa birou, ghidati in egala masura de pret, dar si de tendinte si de "capra vecinului". Sunt genul de oameni care prefera sa manance o luna intreaga pateu si covrigi, dar sa aiba un sacou "cum se cade" si niste pantofi care fac cat un citybreak "ca doar muncesc ca o sclava toata luna, merit".

- actioneaza de regula din impuls, fiind mereu in alerta si jongland cu sarcinile astfel incat sa ajunga si la sport cu ala micu' si la coafor si sa termine de facut curat ca vine soacra. Se bucura de reduceri (unde cumpara fara discernamant), dar si dau sume colosale (si de cele mai multe ori nejustificate) pe haine.

- sunt genul care ar dori sa dea mai putin pe articolele vestimentare, dar asta fara sa renunte la ceea ce numesc calitate si la "ce se poarta". In plus, nu au nici timp, nici chef sa caute astfel de locuri, ba mai mult, gasesc ca e cumva sub demitatea lor sa fie vazuti la outlet sau second hand. Doar nu-s saraci.

Ce ne dorim:

- sa schimbam perceptia ca second hand-urile sunt doar magazine pentru oameni fara posibilitati materiale si sa le aratam ca aici pot gasi haine de firma (mai ceva ca la mall) la preturi senzationale. Ca e o alegere inteleapta pentru oameni intelepti.
Asa ca, dupa ce ne-am distrat inventand brief-ul, am inceput sa ne gandim cum l-am rezolva.

Chiar daca lucram la agentia de publicitate de acasa suntem tot art si copy, nu?


Cateva dintre chestiile iesite din brainstorming:

Haine de la brand de la second hand

Haine ce ajuta planeta

Cum poti sa pari mai bogat decat esti

Si haine de firma si vacanta smechera

Nu miros a naftalina, miros a bani

Cum poti avea haine ca sefa ta, cu banii tai

Decat un fake scump de pe net, mai bine un ceva real si ieftin de la sh

Fa-ti dusmanii sa moara de ciuda, imbraca-te mai bine ca ei!

Magazinul in care nu intalnesti cunoscuti
Niste obiecte pe care le-am gasit eu la second hand:

Si acum cateva dintre mediile

unde am putea duce aceste mesaje

(mda, limbaj de publicitar iar)
Da, pe social media nu facem nimic?


Revenind la lucruri din lumea reala, iata cateva magazine second hand unde am gasit #BelsugLaPretRedus:

in lanturile de magazine:

- Monda - au magazine in toate zonele: Titan, Militari, Obor, Muncii, 1 Mai, unde am gasit mereu marfa interesanta (DKNY, adidas, Hugo Boss). Puteti sa ii urmariti si pe Facebook unde veti gasi si poze cu lucrurile ce urmeaza sa fie in magazine in zilele cu marfa noua.
- Humana - eu i-am gasit pe Mosilor si Titulescu, s-ar putea sa mai fie si prin alte zone. Sunt de urmarit, am gasit lucruri bune si noi la ei, plus ca au si lichidari de stoc cand totul este la niste preturi de nimic 2, 4 sau 6 lei. Aici mi-am gasit pardesiul Noa Noa cu 4 lei. Era nou.
- Dobrogeanul - stiu un magazin la Lizeanu si altul langa Piata 1 Mai (unde, de obicei, au si haine Levi's noi).


in magazinele de cartier:

Aici nu prea exista retele si locuri unde sa te duci la sigur, plus ca ar fi imposibil de monitorizat tot orasul, asa ca va sfatuiesc sa intrati in cele din zona voastra si sa sondati terenul.

Adunand informatiile, sper ca vom reusi sa facem impreuna o harta a magazinelor second hand pline de bunatati. Eu am gasit chestii interesante in Rahova, unde sunt insirate o groaza de astfel de magazine de-a lungul strazii (de la Sebastian pana la soseaua Alexandriei) si in Titan (cand m-a dus o prietena la vanatoare prin cartierul ei) - asa am gasit rochia Max Mara cu 2 lei.